#HONLAPTENGER #ELAKADTAM #SEGÍTSÉG

2018.05.14

Induló vállalkozásoknál gyakori kérdés, milyen legyen a honlap?
Millió webfejlesztő van egyéni vállalkozó és ügynökség is, még több millió havi/éves díjas, "csináld magad!" rendszerű honlapszerkesztő, ahol az üzleti, személyes weboldalaktól a webshopokig szinte minden megoldható ingyenesen, ráadásul rögtön reszponzívan.

Tehát melyik az igazi?

A válasz attól függ, mire szeretnéd használni.

Szolgáltató vagy, akinek fontos a jó megjelenés?

A dizájn a lényeg számodra és a könnyű elérhetőség?

Neked a legjobb, ha egy modern "csináld magad" honlapszerkesztőt használsz, esetleg drug&drop lehetőségekkel, hogy rögtön lásd is, mit alkotsz.

Figyelem! Ha valóban profitálni szeretnél vállalkozásodból, akkor az ütős szövegek, a SEO optimalizálás, a honlap valóban trendi kivitelezése (értsed kommunikáció és dizájn egyaránt) ez esetben is szakértő feladatai.

Webáruházat szeretnél?

Kérdés, hogy B2B, vagy B2C ügyfeleid vannak?

Amennyiben csak B2C ügyfeleket szeretnél, nem fontos az árképzésednél, hogy különböző jogosultságokkal számoljon a webshopod, szintén nagyon jó lehetőségeket találsz az ingyenes honlapszerkesztők körében, melyeket akár kettő az egyben ötvözheted egy üzleti oldallal is.

Fontos tudnod a Te esetedben is, hogyha valóban profitálni szeretnél vállalkozásodból, akkor az ütős szövegek, a SEO optimalizálás, a honlap valóban trendi kivitelezése (értsd kommunikáció és dizájn egyaránt) ez esetben is egy szakértő feladatai.

Ezen kívül nem mindegy, hogy mi a fő irány, azaz a webshopba ágyazod az üzleti oldaladat, vagy fordítva. Marketing cél kérdése, mire, milyen módon hívod fel a figyelmet.

Ingyenes honlapszerkesztő?

Jó ha tudod, a nevezett honlapszerkesztők használata valóban ingyenes, ám ha saját domaint szeretnél, akkor már a domain regisztrációval összekötve a szoftver használati jogát is meg kell venned egy általad választott csomagkonstrukcióban.

Mitől függ a csomag?

Itt szintén érdemes tudnod, mi a célod. Nyilván a legjobb mindig mindenből a maximumot választani, de lehet, hogy Neked egy induló vállalkozásod van és hatványozottan fontos, hogy prioritási sort állíts fel magadnak.

Gondolkozz nagyban, ne legyél kicsinyhitű!

Hamarosan lesz reklámfilmed, vagy más videós megjelenésed, esetleg szeretnél adatbázist építeni, nyereményjátékot indítani. Ezért fontos, hogy be tudj külső url-eket ágyazni weblapodba. Ezen ne spórolj!

Melyik honlapszerkesztő jó?

Mindegyik. A válasz itt szintén attól függ, hogy a későbbiek folyamán mennyire szeretnéd azt egy webfejlesztővel továbbfejlesztetni, egyedi funkciókkal ellátni. A maga nemében tökéletes egy Opel, egy BMW és egy Ferrari is. A kérdés, mire szeretnéd használni.

Ha ez kevésbé egyértelmű számodra, mint az autók esetében, kérj tanácsot marketing szakembertől!


Speciális a területed?

Amennyiben Te többféle jogosultság szerint csoportosítod a fogyasztóidat, B2C és B2B webshopot is szeretnél, kalkulátorokat adnál az ügyfeleid kezébe, csak saját fejlesztőben gondolkozz!

Figyelem! Ha saját fejlesztő ügynökséged van, akkor is ugyanaz a célod, mint mindenki másnak, azaz a céged minél nagyobb nyereséget adó működése. Ehhez nem elég egy hiper-szuper weboldal. A lényeg a kommunikációban van, amelyek alapja számtalan, kampányonként, célcsoportonként, valamint médiafelületenként eltérő szöveg, a technológiai innováció és a jövőbe látó jelenlét.


A LEGJOBBAK A TRENDET NEM KÖVETIK, HANEM ALKOTJÁK!


Mert megvalósítható!